Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

SULT-filmen med levende musikk ved Arve Tellefsen

oktober 15, 2022 @ 5:00 pm - oktober 16, 2022 @ 9:00 pm

NKR 390

“Sulten kveld” med Arve Tellefsen

«Det var i den tid jeg gikk omkring og sultet i Kristiania» (SULT, Knut Hamsun, 1890)

Filmklassikeren SULT (1966), med Per Oscarsson i hovedrollen, gjorde i sin tid sterkt inntrykk på musikeren og kunstneren Arve Tellefsen. Knut Hamsuns krevende roman var svært kontroversiell i sin samtid for sitt budskap om å sette sjeleliv, underbevisstheten og menneskenes psyke og dens irrasjonalitet i fokus. Og dette er Tellefsen opptatt av, og hvordan denne romanen overhodet var mulig å overføre til film.

Med Kjetil Bjerkestrand ved tangentene vil Arve Tellefsen formidle gjennom spill og snakk hva han tenker om filmen han har valgt å vise publikum. Tellefsen vil på sett og vis utgjøre filmens prolog en liten time i forkant av visningen, hvorpå det blir en kort pause og Tellefsen ser filmen med publikum.

Det hele skjer på Frogner Kino, som er en gjenskapt stumfilmkino fra 1926. I dag viser kinoen et bredt utvalg av ny og eldre film, og er den perfekte ramme for SULT-kvelden.

SULT (regi: Henning Carlsen, 1966 // DCP, danske undertekster)

Med: Per Oscarsson, Gunnel Lindblom, Birgitte Federspiel, m.fl.

Høsten 2022 viser Frogner Kino et utvalg klassikere med forankring i norsk filmhistorie. Filmene er valgt på bakgrunn av kulturell og/eller filmhistorisk betydning, og i noen tilfeller aktualitet. Prosjektet er støttet av Norsk filminstitutt.

Detaljer

Start:
oktober 15, 2022 @ 5:00 pm
Slutt:
oktober 16, 2022 @ 9:00 pm
Kostnad:
NKR 390
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
, ,
Hjemmeside:
https://www.frognerkino.no/arve-tellefsen-filmbillett-introduksjon-o9ynp48/?fbclid=IwAR3sWP63_zrXmbkMBB05qZ0yBjEGdoUZmNJ0pr-MFHiV0_8ltEKRwXaXYwo

Sted

Frogner kino
Frognerveien 30 B
Oslo,
+ Google-kart
Vis Sted nettside