Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Nobel litteratur på Nasjonalbiblioteket

august 31, 2020 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Ingar Sletten Kolloen, Vigdis Hjorth og Ane Farsethås

Billetter:  På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle må hente gratisbillett i forkant av arrangementer på nb.no. Arrangementet strømmes direkte på facebook og nb.no.

Nobel litteratur

I 1920-årene fikk Norge to nobelprisvinnere i litteratur. Knut Hamsun fikk prisen, mye takket være Markens grøde (1917) i 1920, og åtte år senere ble den Sigrid Undset til del for hennes middelalderskildringer i romantrilogien Kristin Lavransdatter og i de to romanene om Olav Audunssøn. Ettertiden har gitt de to forfatterne et vidt forskjellig ettermæle, men er forfatterskapene så ulike som de ved første øyekast kan synes? Hva skiller Hamsun og Undset, og hva binder dem sammen, i det de skrev i 1920-årene?

Forfatter og Hamsun-biograf Ingar Sletten Kolloen møter forfatter Vigdis Hjorth til en samtale ledet av Ane Farsethås, kritiker og kulturredaktør i Morgenbladet.

2020 har vært et dramatisk og dyptgripende år. Konsekvensene av covid-19-pandemien kommer vi til å ta med oss langt inn i det nye tiåret, slik 1920-årene også ble merket av spanskesyken (1918–1920). I høstens serie «Tiår for tiår» begynner vi med nettopp spanskesyken og ser så nærmere på de neste tiårene frem til i dag gjennom arrangementer og digitalt innhold med materiale fra Nasjonalbibliotekets rikholdige samling. Hva har preget oss? Hva har vi lest, lyttet til, lært av – og hva har vi glemt?

Detaljer

Dato:
august 31, 2020
Tid
7:00 pm - 9:00 pm
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
, ,
Hjemmeside:
https://www.nb.no/hva-skjer/nobel-litteratur/

Arrangør

Nasjonalbiblioteket
Vis Arrangør nettside

Sted

Nasjonalbiblioteket
Solli plass
Oslo,
+ Google-kart
Vis Sted nettside