Nye udenlandske studenter læser Hamsun:

Der foregår stadig utrolig mange forskellige ting i den Hamsunske, og kun en lille del får vi med her. Randi Eilertsen fra Narvik:
Utenlandske studenter på Høgskolen i Narvik skal lese en roman som del av studiet. De studerer norsk ett år og fortsetter på studier på universiteter og høgskoler i Norge. I år har tre studenter valgt å lese Hamsun. Det er uvanlig.

Elizaveta Ivanova valgte Markens grøde.  Elizaveta er russisk og sier hvorfor hun valgte Hamsun:
«Da jeg fikk vite at vi måtte velge en roman, tenkte jeg umiddelbart på Knut Hamsun og hans "Markens grøde." Jeg har hørt mye om denne romanen før jeg kom til Norge. Min familie og flere av mine venner er litteraturinteressert, og jeg har lært at Knut Hamsun er kjent som en subtil psykolog av den mystiske (for meg) skandinaviske naturen. Jeg liker denne romanen og har lært om historien og utviklingen av norsk jordbruk på  av 1800-tallet.»

Li Tong er fra Kina og valgte Hamsuns Pan. Han sier om valget:
 «Jeg var på Hamsunsenteret for tre år siden, og der lærte jeg mye om Knut Hamsun. Som utlending synes jeg at det er interessant å lese en roman fra Knut Hamsun. Jeg valgt å lese Pan fordi denne romanen inneholder en uvanlig kjærlighetshistorie med stor konflikt mellom natur og kultursamfunn. Gjennom boka fikk jeg vite den forandringen i  det norsk samfunnet på slutten av 1800-tallet. I tillegg liker jeg å lese beskrivelse av naturen i Nordland. «