Velkommen til Sult-aften lørdag 16. september 2006!

 

Hamsun-selskapet arrangerer Sult-aften lørdag 16. september. På programmet står litteraturhistorisk byvandring, idéhistorisk foredrag og scenisk samtale mellom to Sult-regissører. Sistnevnte gir anledning til å møte den danske regissøren Henning Carlsen, mannen bak den mesterlige Sult-filmatiseringen fra 1966. Arrangementet går av stabelen på St. Olavs plass 2, i bakgården til Ylajali, Sult-heltens drømmekvinne.

 

Hele arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

 

Kl. 14.00–16.00:

Litteratur- og lokalhistorisk byvandring i Sult-personens fotspor, ledet av Hamsun-forsker Lars Frode Larsen. Vi vandrer bl.a. mot de fordums kjøttbasarene på Youngstorget, og lokaliserer Sult-personens losji i Tomtegt. 11. Kart over Kristiania 1888 deles ut.

NB! Oppmøte St. Olavs plass 2, utenfor restaurant Ylajali/Tekethopa, presis kl. 14.

 

 

Etter byvandringen blir foredrag og samtale i Bar Babylon, bakgården St. Olavs plass 2:

 

Kl. 17.00:

Velkommen ved Christian Schlüter, Hamsun-selskapets Oslo-avdeling

 

Kl. 17.15:

”Hysteri, dobbeltbevissthet og det ubevisste sjeleliv - Sult i idéhistorisk belysning".

Foredrag ved litteraturviter og førsteamanuensis i idéhistorie Eivind Tjønneland.

Tjønneland har bl.a. nylig publisert en artikkel om den unge Hamsuns tekster i Ståle Dingstad (red.:) Den litterære Hamsun.

 

Kl. 18.30:

Sult på film og teater. En samtale mellom regissørene Henning Carlsen og Yngve Sundvor om sine Sult-tolkninger for film og teater.

 

79-årige Carlsen, som stod bak Sult-filmatiseringen fra 1966 så vel som Pan i 1994, arbeider for tiden med en Marquez-filmatisering på Cuba. Sult-filmen hans er nylig utropt som del av den danske filmkanon. Yngve Sundvor fikk Hedda-pris for Sult for Nationaltheatret i 1999, og er aktuell med teaterversjonen av Markens Grøde, som bl.a. spilles på Kongsgården i september i år.

 

Samtalen ledes av litteraturkritiker Ane Farsethås.

 

Vi avslutter ved 20-tiden, men baren er åpen utover kvelden!