Hamsun-Selskapets litteraturseminar 2021

Torsdag 5/8 er seminaret på Stormen bibliotek i Bodø (bildet). Fredag 6/8 benyttes Stormen konsertsal tvers over gata. ( Foto: Sissel Hughes)

Hamsun-Selskapets tradisjonelle litteraturseminar går av stabelen tors.-lør. 5. – 7. august 2021 i Bodø. Vi samkjører med Nordland musikkfestuke slik at vårt arrangement harmonerer med deres program. Torsdag og fredag står en rekke foredrag og kulturinnslag samt en sosial tilstelning på programmet. Lørdag blir det guidet utflukt med buss til Kjerringøy.

Tittelen for seminaret er “Litteratur, konflikt og krig i nord”. Roy Jacobsen er med, i tillegg til litterater, historikere, en psykiater, en filmregissører, en musikerkvartett og kunstkjennere som på ulike måter vil belyse sammenhenger mellom Hamsun, litteratur fra nord, nobelpris, krig og konflikt. Programmet er meget variert og passer for lek og lærd.

Se arrangementskalenderen til høyre for mer informasjon om programpostene.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er sadoyan-bilde-musikkskatt.png
På åpningskonserten torsdag urframføres en strykekvartett-komposisjon som armeneren Sadoyan (bildet) i 1990 dediserte til Hamsun og Hamsun-Selskapet.

Torsdag starter vi opp ved lunsjtid og holder hus på Stormen bibliotek. Gratis inngang. Fredag er vi i Stormen konsertsal og tar 500 kroner i inngangsbillett (400,- for medlemmer i Selskapet) for et fullt dagsseminar. Vi anbefaler å reservere og betale plass på forhånd, men det vil være mulig å kjøpe billett i døra fram til det er fullt.

Utflukten til Kjerringøy lørdag har separat påmelding og går til det gamle handelsstedet og Karl Erik Harrs nye museum og galleriet Zahl-fjøsen rett ved siden av. Begge har en betydelig Hamsun-avdeling.

KJerringøy ligger ca. 4 mil nord for Bodø. Utflukten lørdag varer i ca 5 timer.

Guiding: Underveis på bussen ved Nils Magne Knutsen, på Handelsstedet ved lokale omvisere og på museum og galleri ved kunstneren Harr selv . Utfluktspris ca. 300,- Her er det kun forhåndspåmelding. Deltakerne vil rekke tilbake til Bodø i god tid til den store åpningskonserten til musikkfestuka.

10. mai starter billettsalget både til seminaret og til Kjerringøy-turen. Pris for dagsseminar fredag 6.8.: Kr. 500 for ikke-medlemmer, 400,- for medlemmer. Kjerringøyturen lørdag: 300,- Betaling til kontonr. 4509 10 43673 eller vipps til nestleder/regnskapsansvarlig Randi Eilertsen på 959 06 415. merk med “seminar” + ev. “utflukt”. Spørsmål? Kontakt oss på polden@hamsun-selskapet.no eller send en sms til 95085285 (leder Hege Faust). NB: Det er forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte til Kjerringøy. Må turen avlyses, blir billett-innbetalingen refundert.

Til opplysning vil forelesere og styret bo på Thon Hotel Nordlys.

Legg igjen en kommentar