Velkommen til Hamsun-Selskapet.
Norges største litterære forening!

Hamsun-Selskapet, foreningen for dig som også er fanget ind i Knut Hamsuns magiske verden. Gennem Hamsun-Selskapet vil Du få masser af kulturelle oplevelser og Du møder spændende og engagerede mennesker, som deler din interesse for Knut Hamsun og hans digtning.

Klik på Arrangementer i menuen til venstre for kommende arrangementer eller klik på Arkiv for at læse om de aktiviteter Hamsun-Selskapet har været involveret i de forløbne år - enten som arrangør eller hvor Hamsun-Selskapets bestyrelse eller medlemmer har deltaget med foredrag eller anden støtte.

Er Du endnu ikke medlem af Hamsun-Selskapet kan Du klikke på Hamsun-Selskapet og Bli medlem i menuen til venstre og se Hamsun-Selskapets formål og hvordan DU kan blive medlem.

Hamsun-Selskapet har sin egen facebook gruppe. Har Du kendskab til arrangementer, har Du aktuel Hamsun-information eller vil Du bare i kontakt med andre entusiaster, så er gruppen lige noget for dig. Gruppen administreres af Hege Faust, formand i Hamsun-Selskapet. Du finder gruppen her: Facebook

- God fornøjelse i Selskap med Hamsun! -

30.03.2017, Grimstad: Fra jorden roper blodet - Markes grøde fyller 100! Med Birger Emanuelsen. Apotekergaarden, klokka 18. Læs mere hos Ibsen- og Hamsundagene, Sørlandets litteraturfestival på https://www.facebook.com/ibsenhamsun

02.-05.08.2017, Grimstad: Sørlandets litteraturfestival 2017. Læs mere hos Ibsen- og Hamsundagene, Sørlandets litteraturfestival på https://www.facebook.com/ibsenhamsun

31.08.-03.09.2017, Lom: Diktardage. Markens Grøde er tema i år, og vi kjem til å lage seminaret i 2 bolkar, mini-seminar tilrettelagt for elevane i VGS i Nord-Gudbrandsdalen og ungdomskulane i regionen og seminaret laurdag - for vaksne / tilreisande.
Sidan Bob Dylan fekk Nobelprisen i fjor og takka nei til å reise til Stockholm, har vi invitert han hit. Han sender sin norske “stand in” Tom Roger Aadland, som har omsett Dylan til nynorsk. Han vil samanlikne tekstar av Dylan og Hamsun.
Læs mere hos www.diktardagar.no

I uka 20.-24. nov skal det være arrangementer i forbindelse med Markens Grøde- jubileet på Litteraturhuset i Oslo. Det heter VARSKU. Nærmere oplysninger senere.

Hamsun-relateret kunstudstilling i Berlin:

Thomas Kvam er nå aktuell med en forlengelse av utstillingen The Hamsun Sessions 1926/2016 som ble vist på QB Gallery i 2016 – The Hamsun Sessions #5 på Galerie Michael Janssen i Berlin.

Utstillingen åpner i Berlin på fredag (10.mars) og i den forbindelse viser QB utvalgte arbeid av Thomas Kvam fra tidligere utstillinger på Blomqvist Kunsthandel. Pop-up utstillingen åpner i Tordenskiolds gate 5 førstkommende på torsdag kl 18:00.

Les mere: Galerie Janssen og her: QB gallery

Harald Næss er død:

Hamsun-Selskapet mottok dessverre denne triste meldingen i dag: "Jeg er lei for å fortelle at min far Harald Næss dessverre døde i natt etter et kort sykeleie. Jeg er takknemlig dersom dette kan formidles til Hamsunselskapets venner. Beste hilsener, Petter Næss".

Harald Næss ble nesten 92 år. Han har gjennom et langt forskningsliv samlet og redigert Hamsuns brev i en skatt av en bokserie, og hans bidrag til Hamsun-forskninga er helt uvurderlig. Videre har Harald Næss både skrevet artikler og foredratt om Hamsuns liv og virke (f eks, om tiden i Amerika), og mange kjenner ham fra bl.a. Hamsun-seminarer og biografiske programmer på TV.

Rett før jul fikk Hamsun-Selskapet tilbud fra Harald Næss - via Petter Næss og Gyldendal - om å overta restlageret av brev-bindene, og det takket vi takknemlig ja til. De står nå trygt lagret på Skogheim på Hamarøy, til glede for nye generasjoner av Hamsun-interesserte.

Hamsun-Selskapet takker på vegne av en hel verden av litteraturelskere Harald Næss for den innsatsen han la ned i sitt Hamsun-virke, for entusiasmen,for den nitide kildekritikken, for utholdenheten og ikke minst for de leseverdige og viktige produktene dette endte opp i. Våre tanker går til Petter Næss og hans nærmeste. Vi kondolerer.

Hege Faust
06. februar 2017


Thomas Kvam